Kesän ensimmäinen raparperipiirakka
Kesän ensimmäinen raparperipiiras

Julkaistu

Hiiviskelimme Emilin kanssa hieman kukonlaulun jälkeen yöpaidoissamme alkukesän aamukasteiselle pihalle, suuntana vielä taivaita ujosti kurkotteleva raparperipenkki. Tänä(kin) kesänä näitä laiskan puutarhurin herkkuja näyttäisi tulevan PALJON, ja raskimme ottaa nuorempia yksilöitä jokusen varren missiona kesän ensimmäinen raparperipiirakka.

POHJA

150 g voita
0,5 dl ruokosokeria
0,5 dl valkoista sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

säästä osa pohjataikinasta muruseokseksi piirakan pinnalle (n. 0,5-1 dl).

PÄÄLLINEN

n. 0,5 l raparpereja
n. 2-2,5 dl turkkilaista jogurttia
1 muna
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl (ruoko)sokeria

MURUSEOS

Sekoita säästämääsi pohjataikinaan lusikalla sekoitellen noin 0,5-1 dl vehnäjauhoja, kunnes pohjasta tulee murumainen seos.

Vaahdota hieman pehmennyt voi ja ruoko- ja valkoinen sokeri. Lisää kananmuna sekoittaen. Yhdistä vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe ja kardemumma ja lisää ne taikinaan. Voitele piirakkavuoka ja levitä pohjataikina noin 23 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit halutessasi säästää hieman pohjataikinaa "muruseokseksi" päälle.

Levitä pohjataikinan pohjalle kuoritut ja pilkotut raparperit. Yhdistä turkkilainen jogurtti, muna, vaniljasokeri ja (ruoko)sokeri ja lisää seos raparperien päälle. Mikäli säästit pohjataikinaa muruseokseksi, lisää siihen vielä vehnäjauhoja siten, että saat seoksesta "irtonaisen" ja murumaisen seoksen. Ripottele pinnalle muruseos.

Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes reunat ovat saaneet väriä.

Nauti vaniljakerman/-kastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. Maistunee ilman höysteitäkin.

 Kesän ensimmäinen raparperipiirakka

Tekijä
Kategoriat ,

← vanhemmat uudemmat →