Raakamaitosuklaatoffee

Julkaistu

Kuten aiemmassa appelsiinicurd-raakasuklaakonvehtireseptissä mainitsin, ei kaikki eräänä iltana Noppakokkien keittiössä mennyt aivan taiteen käsikirjoitusten mukaisesti. Kauhun hetket sylkäisivät meidät pikavauhtia epätoivoon, allekirjoittanut (ainakin ajatuksissaan) jo luovuttikin... Mutta kuinkas sitten kävikään?

Epäilen kaiken epäonnen alkujuureksi Voi hyvin! -merkin luomuhunajaa. Näennäisen hyvän rakenteen omaava hunaja sai nimittäin, kenties yhdessä inkiväärikookossokerin kanssa, aikaan massan jonkin asteisen juoksettumisen. Kun sitten pistin kaikki joogasta, pilateksesta ja zumbasta (!!!) saadut käsivoimat peliin, vispasin niin vimmatusti, alkoi kupin pohjalle muodostua vaalean maitosuklaan värinen veeeenyvä massa. Maistaessani massaa alkoivat silmäni loistaa. Ihan superhyvää! Kuin maitosuklaan ja venyvän toffeen sekoitus. Ja mikä parasta; tämä kaikki raakana ja vitamiinirikkaana, ilman maitoa, sokeria, vehnää tai muita makeita paholaisia. 

En todellakaan tiedä onnistummeko seuraavalla kerralla saavuttamaan tällä reseptillä tällaisen rakenteen, mutta jollemme, tulee tästä varmasti aivan oiva raakamaitosuklaakin (joka tästä siis alunperin piti tulla).

Raakamaitosuklaatoffee (tai raakamaitosuklaa)


1.5 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl inkivääri-kookossokeria (glygeeminen indeksi vain 35, sisältää hurjasti hyviä aminohappoja ja vitamiineja. Ei kuitenkaan ole pakollinen ainesosa, vaan tämän voit korvata esim. agavesiirapilla tai pelkästään hunajalla).
2 rkl hunajaa (jos et laita kookossokeria, laita silloin 3/4 dl hunajaa)
3/4 dl sulaa kaakaovoita
1/2 tl vaniljauutetta tai 1/4 tl rouhittua vaniljaa
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1/8 tl suolaa
1 tl lucumaa ja tocoa

1. Jauha cashewpähkinät pieneksi blenderissä
2. Lisää märät aineet blenderiin cashewin sekaan ja hienonna.
3. Lisää kaakaojauhe, suola, vanilja ja blendaa muutama minuutti jotta massa on tooodella sileää.

Tällä määrällä meidän Vitamix vaati tampperia ja välillä nuolijaakin. Lopulta satsi meni kovahkoksi palloksi, josta osa nesteestä erottui. Ja joka sai aikaan epätoivon.

Laitoin massan vielä vesihauteeseen ja sekoittelin sitä lusikalla vimmatusti. Siirsin sen jälkeen sivuun, lisäsin noin 1 rkl:n raakakaakaojauhetta ja jatkoin sekoittamista, jolloin neste imeytyi massaan (kuten huomaatte, olen kaikkea muuta kuin keittiökemisti...). Massa maistui hyvälle ja rakenne oli hyvä, joten totesin lakonisesti, että what a hell, otin kelmua ja levitin käsin massan noin 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Päälle levitin appelsiinicurdia, ja rullasin kääretortun lailla tiukan rullan. Rulla pakastimeen, noin vartti riitti, ja leikkasin paloiksi.

Raakatoffee täytetffee

Koska massaa ei oltu temperoitu, ei tämä kauhean hyvin kestä sormissa sulamatta, mutta kukapa sitä sormissaan tällaisia herkkuja pitäisikään? Syötäväksihän ne on tarkoitettu!

Noppakokki kehottaa kokeilemaan, mutta ei ota lopputuloksesta vastuuta. Mutta jos kuitenkin tarkastelet raaka-ainelistaa, huomannet, että toimiihan setti varmasti, on muoto sitten suklainen tai toffeinen.

Tekijä
Kategoriat ,

← vanhemmat uudemmat →