Raakasuklaa raaka-appelsiinikreemi tyätteellä
Raakasuklaakonvehdit appelsiinicurd-täytteellä

Julkaistu

Haaveissa on jo kauan aikaa ollut tehdä oikein kunnon hifi- (tai ainakin lähes hifi) raakasuklaakonvehteja. Siis täytekonvehteja, suussa sulavia, rakenteeltaan ja maultaan täydellisyyttä hipovia... Ennen tätä meidän raakasuklaat ovat noudattaneet (helppoa) kaavaa: kaakaovoi + kookosöljy, raakakaakao + makeutus (hunaja) + vanilja... Jos oikein hurjaksi on heittäydytty, niin sekaan on nakattu mulperimarjoja, gojeja, mustikkajauheita, pähkinöitä...

Jonkin aikaa googleteltuamme lopulta rohkaistuimme. Tuloksena tuli paitsi kauniita myös melkoisen hyviä herkkuja, vaikkei tämä, jos totta puhutaan, mennyt aivan heti ihan putkeen... Mutta tästä edeltäneestä toisesta epäonnen kautta löytyneestä tuurinpolusta saatte lukea täällä ensi viikolla... Ensin se tärkein, olkaatten hyvät:

Raakasuklaakonvehdit appelsiinicurd-täytteellä (10-12 konvehtia)

Valmista ensin appelsiinicurd, sillä sen tekeytyminen kestää ainakin pari tuntia. Ei haittaa vaikka tämän tekisi edellisenä päivänä. 

Appelsiinicurd-täyte

  • 1-2 appelsiinia koosta riippuen
  • 50 g kaakaovoita sulatettuna
  • 25 g neitsytkookosöljyä sulatettuna
  • 2 rkl chiasiemeniä
  • 2 rkl hunajaa
  • ripaus kardemummaa 

Lisää ainekset tehokkaaseen blenderiin ja ajele sileäksi. Kaada astiaan ja aseta viileään tekeytymään.

Suklaa

100 g kaakaovoita
25 g kaakaojauhetta
40 g vaahterasiirappia / agavesiirappia tai hunajaa
1/4 tl suolaa (himalajan- tai ruususuolaa)
1 tl tocoa
1/2 vaniljatanko

Sulata kaakaovoi hitaasti vesihauteessa. Sekoita sulaneen kaakavoin joukkoon kaakaojauhe, siirappi/hunaja suola ja vaniljatanko.

Temperoi suklaa (suosittelemme tätä, muttei se ole pakollista - rakenne on temperoinnin jälkeen to-del-la paljon parempi). Kun olet sekoittanut aineet toisiinsa, pitäisi massan olla noin 40-45 asteista. Laske lämpötila sekoittelemalla massaa jatkuvasti ja kaapimalla reunoja pitkin nuolijalla (poissa vesihauteesta) niin kauan, kunnes massan lämpötila on + 27 C. Tämän jälkeen laita astia takaisin vesihauteeseen edelleen sekoitellen ja nosta massan lämpötila + 31 C. Tämän jälkeen massa on valmis muotitettavaksi. 

Raakasuklaakonvehdit täyttäminen

Kaada suklaata silikonimuotin pohjalle mukava ohut kerros. Aseta muotti pakastimeen noin 10 minuutiksi jähmettymään. Nosta muotti pois ja asettele jokaisen jäätyneen suklaanpohjan päälle pieni nökerö curdia (laita curdinökäre vain keskelle varoen reunoja, jotta konvehdeista tulee kauniita. Täytä muotit tämän jälkeen välittömästi lopulla suklaalla ja laita pakastimeen jähmettymään. 

raakasuklaa

Tekijä
Kategoriat ,

← vanhemmat uudemmat →