Linssi-kookoskerma-keitto
Flu killer soup - pehmeä linssikeitto

Julkaistu

Flunssa ei katso aikaa. Tai katsoo se: alkaa juuri silloin kun sitä vähiten toivoo. Toisaalta, toivooko sitä varsinaisesti kukaan koskaan? Meille flunssa rantautui kesäloman kunniaksi alkaen pienimmästä (joka pyöri tuskissaan ulvoen neljä yötä...), jatkuen minuun ja Emiliin. Vain yksi on säilynyt, ja taitaa säilyäkin.

Ääni kähisten olemme litkineet lämmintä hunaja-inkiväärijuomaa ja tehden mahdollisimman valkosipulisia ruokia. Luonnon oman antioksidantit ja sitä rataa... Myös marjajauheet ovat olleet kovassa käytössä, ja näyttäisi siltä, että taudin pahin vaihe on jo taittunut. Ohessa kuitenkin syksyn varalle varsinainen flu killer -ohje; valkosipulin, lämmittävien mausteiden ja kookoskerman kombo on taivaallinen niin mielelle, sielulle kuin kipeälle kurkulle.

Flu killer soup (4 annosta)

1 rkl voita
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
600 g paseerattua tomaattia/tomaattimurskaa
6 dl vettä
2 dl linssejä
2 dl kookoskermaa
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua inkivääriä
kuivattua chiliä oman tulisuusmakusi mukaan
vajaa 1/2 tl cayannepippuria
suolaa, mustapippuria

Kuullota sipuli ja valkosipulihakkelus voissa, lisää kuullotuksen alkuvaiheessa joukkoon kurkuma, inkivääri ja cayannepippuri. Pyörittele seosta hetken miedossa lämmössä: anna mausteiden avautua, mutta älä anna sipulien ruskistua. Lisää joukkoon tomaattimursk/paseerattu tomaatti ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon kylmällä vedellä huuhdellut linssit.

Anna keiton ruplatella hiljalleen puolisen tuntia ja lisää kookorkerma. Hauduttele vielä hetki. Maista, mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa tuoreen leivän kera.

Tekijä
Kategoriat ,

← vanhemmat uudemmat →