täytetyt avokadot ja rosmariinileipä
Voe taevas, sanoi avokado kun creme fraichen kohtasi

Julkaistu

Kesä on tehnyt noppakokeista laiskoja ruoanlaittajia. Mutta sallittakoon se meille: luonnon d-vitamiini ja valoisat illat tuntuvat tällä hetkellä innostavammalta kuin leipominen tai ruoanlaitto. Onneksi nämä satunnaiset heinäkuun sateiset lauantait saavat aikaan muutakin kuin pikapyrähdyksen jääkaapilla ja ulkogrillin lämmittämisen. Uunista tuli voin, rosmariinin ja hunajan taivaallinen tuoksu samalla kun kupissa valmistui raikkaan salaatin lisukkeeksi taivaallinen avokadotäyte.

Leipien ohje on jonkin lehden satunnaisesta Valion mainoksesta löytynyt resepti, josta minulle oli jäänyt vain silmämääräinen muistikuva. Ilmeisen oikea (tai tuurikokkailun onnenpolku) se varmasti oli.

Rosmariinileipäset

Tuoretta leipää/patonkia (noin 10 pientä siivua)
50 g voita
1,5 rkl hunajaa
rosmariinin neulasia maun mukaan, mutta siten, että niitä tulee joka leivälle ainakin muutama.

Mittaa voi astiaan ja anna sen hieman pehmentyä. Sekoita joukkoon hunaja ja rosmariini. Leikkaa leivästä siivuja, levitä ne pellille ja voitele jokainen leipä levitteellä. Paista 200-225 asteessa (käytin itse kiertoilmauunia, noin 200 C asteista) noin 10 minuuttia, tai kunnes ovat ottaneet väriä. Nauti lämpiminä.

rosmariinileipä

Taivaallinen täytetty avokado (kolmelle ruokailijalle)

Tarvitset:

Jokaista ruokailijaa kohti yhden syöntikypsän avokadon
150 g creme fraichea
1 tl hunajaa
1 isohko aurinkokuivattu tomaatti
1 rkl kevätsipulin vartta tai punasipulia pieneksi silputtuna. Myös ruohosipuli sopii.
ripaus suolaa ja pippuria
koristeeksi herneenversoja

Sekoita ainekset keskenään, tarkista maku ja lisää suolaa/pippuria/hunajaa tai sipulia. Halkaise avokadot, ota kivi pois ja täytä kivestä syntynyt kuoppa creme fraiche -tahnalla. Koristele herneenversoilla ja tarjoa heti, jottei avokado ehdi tummua.

avokadot avoinna 

Huokaus. Voiko kesäruokailu enää helpommaksi muuttua?

täytetyt avokadot ja rosmariinileipä

Tekijä
Kategoriat ,

← vanhemmat uudemmat →