Salaatti grillatulla vuohenjuustolla
Kesä lautasella (eli taivaallinen vuohenjuustosalaatti)

Julkaistu

Eräänä kesäkuun ensimmäisenä lauantaina suuntasimme koko perheen voimin jo ennen yhdeksää verkkaisesti heräilevälle Kuopion torille. Perheen esikoiselle vannotettiin, että ensin ostetaan välttämättömät, ja jos jaksat olla kauniisti, toteutuu myös toive Kuopion oman jäätelötehtaan Delicon jäätelöstä. Jäätelönkuvat (ilmeisesti) silmissä kiiluen kovin kauniistihan se poikanen käyttäytyi, kuten myös Noponen (kiukku tuli vasta pari tuntia myöhemmin, kun jäätelö loppui ja kello osoitti lounasaikaa - onneksi sillonkin Irene Partasen riisipiirakat hoitivat homman tyylikkäästi kotiin).

Kuopion ylpeys Kauppahalli avasi remontin jälkeen hiljattain ovensa ja mukaan tarttuikin samaisesta juusto/jäätelökauppa -Delicosta isosta kiekosta isot kimpaleet vuohenjuustoa. Torilta kaappasimme koriin myös ensimmäiset kotimaiset (kasvihuone)mansikat sekä pensasmustikoita, kirsikoita ja salaatteja. Sitten hippulat vinkuen kotiin, pojat päiväunille ja vanhemmat - no ruoanlaittoon tietenkin!

Annos oli nimettävä kesäksi lautasella, koska siltä se maistui. Tuoreelta ja kesältä. Maista vaikka itse!

Kesä lautasella (eli taivaallinen vuohenjuustosalaatti)

- muutamaa eri salaattilaatua; meillä oli Lollo Rossoa ja Kartanon salaattia (molemmista keristä puolet)
- ruohosipulin varsia (saa olla reilusti)
- reilu 1/2 dl oliiviöljyä
- 2-3 rkl vadelmavinaigrettea (omani ostin Stockmannin herkusta, vastaavia saa varmasti joko hyvinvarustetuista marketeista tai ainakin juustokaupoista).
- mustapippuria

Pese ja linkoa/kuivaa salaatit, revi ne kulhoon. Saksi mukaan ruohosipuli.
Sekoita oliiviöljy, vadelmavinaigrette ja mustapippuri kupissa ja kaada salaatin joukkoon. Jaa salaatit lautasille. Lisää salaattipedin päälle vielä:

- mansikoita
- persikoita
- basilikaa

Kruunaa koko komeus paksulla vuohenjuustopalalla, joka gratinoituu helposti muutamissa minuuteissa uunin grillivastuksen alla. Laitat siis kimpaleen leivinpaperille ja uunin grillivastus päälle, uuni lämpenemään vajaaseen 200 asteeseen ja uunin luukku hieman auki. Päivystä uunin vieressä ja nosta juusto pois heti, kun se alkaa saada hieman väriä. Juuston kuori pitää sen kasassa, mutta varo kuitenkin pitämästä kiekkoa liian kauan uunissa! Laita vielä lämmin kiekko salaattipedille, ripsauta päälle mustapippuria ja nauti kuivan Prosecon kanssa.

Vuohenjuustosalaatti

Tekijä
Kategoriat ,

← vanhemmat uudemmat →