Piña Colada
Trooppisen toukokuun Piña Colada

Julkaistu


Aurinko on hemmotellut koko Suomea toukokuun viimeiset viikot. Elohopea on keikkunut on vielä poikien nukkumaanmenon aikaankin yli kahdessakymmenessä, mikä on tarkoittanut maan kuopsutusta, rikkaruohojen nyppimistä.... No eiiii sentään, vaan korkeintaan kukkien ja kasvimaan kastelukierrosta pihamaalla, jonka jälkeen ansaittua loikoilua riippukeinussa. Kyllä kesä on kiva.

Ananas makeudessaan käy hyvin lastenkin smoothieiden pohjalle; mukaan voi piilottaa niin avokadot kuin salaatitkin. Myös happamat marjat, kuten puolukka, tykkää ainakin meidän smoothiessa sekoittua ananaksen kanssa. Makupareista ananas ja kookos kulkevat käsikädessä, ja tämä pari kulkee mainiosti sekä suolaisessa että makeassa ruoassa. Eräänä helteistä päivää seuranneena alkukesän iltana näistä kahdesta muodostui raikas ja kuohkea Piña Colada.

Piña Colada -smoothie (kahdelle)

- vajaa puolikas pienehköstä ananaksesta
- puolikas banaani (tai yksi pieni)
- 2 dl kookosmaitoa
- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
- jääpaloja/jäämurskaa
(kardemummaa ripaus halutessaan)

Laita koko satsi blenderiin ja hurauta täydellä teholla niin kauan kunnes ainekset murskautuvat ja juomasta tulee kuohkea. Kaada tarjoilulaseihin ja koristele tuoreella anaksella ja jääpaloilla. Tarjoa heti.

Tekijä
Kategoriat

← vanhemmat uudemmat →