Raakasuklaamousse
Täyteläinen raakasuklaamousse

Julkaistu

Rakastan suklaata. Tummaa, täyteläistä, tujakkaa suklaata. Minua on jo hetken houkuttanut ajatus valmistaa raakasuklaamoussea, mutta en ole siihen ennen ryhtynyt. Nyt kun vastaan käveli resepti, jossa ei ole avakadoa (joka makean jälkiruoan osana mielikuvissani omaa jotenkin oudon klangin), ei ollut enää syytä vastustella. Myönnettäköön, että uudenkarhealla Vitamix-blenderillä, joka tuossa työtasolla töröttää, saattoi olla myötävaikutusta tämän reseptin toteutukseen juuri nyt. Näin se menee.

Täyteläinen raakasuklaamousse (4 annosta)

Tässä reseptissä käytetään kookosmaitoa, jonka kookosprosentin on oltava yli 70%.

Ainekset

 • 2,5 dl (pehmeitä) kuivattuja taatelita (paineltuna mitta-astiaan)
 • 1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa 
 • 3/4 dl raakakaakaopulveria
 • vaniljauutetta/rouhetta maustamiseen 
 • (ketunleipiä koristeluun)

Valmistus 

Esivalmistelu: Kookosmaidosta täytyy saada erotettua vesi ja kerma. Joskus kookosmaitotölkkiä avattaessa tämä onkin jo tapahtunut ja kaikki tavara on pakkautunut toiseen päähän tölkkiä ja nesteet lurahtavat irrallisena ulos tölkistä. Veden pitäisi painua tölkin pohjalle, jos laitat tölkin yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä käännät sen varovasti ja avaat tölkin. Omassa tapauksessä käytössä oli kaksi 200ml pahvitetraa, eikä ihan alkuperäisen reseptin kookosmaidon paksuutta tavoitettu. Lopputulos oli kuitenkin todella paksua tavaraa. Mikäli taatelit ovat kovia, liota niitä muutama minuuttu lämpimässä vedessä ja kuivaa ne.

Tämä versio on valmistettu kokonaan blenderissä (vaatii tehoja), mutta sauvasekoittimellakin pitäisi onnistua.

 1. Puolita / pinennä taatelit. Kaada noin 1/3 kookosmaidosta ja taatelit syvään astiaan.
 2. Survo sauvasekoittimella hienoksi massaksi täydellä teholla
 3. Mikäli vaadit samettisinta laatua mousseiltasi, tässä vaiheessa seos pitäisi pusertaa tiheän terässiivilän läpi. On kuulemma työlästä ja jäi tekemättä, kun ainekset olivat valmiiksi blenderin kulhossa.
 4. Lisää loppu kookosmaito ja sekoita samettiseksi
 5. Sekoita raakakaakaojauhe ja mausta vaniljalla
 6. Annostele neljään pieneen astiaan (suklaista samettia valmistuu noin 3 dl) ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
 7. Koristele mielesi mukaan

Jälkisanat

Moussen maku oli huumaavan suklainen ja tekeytymisen jälkeen koostumus on todella ryhdikäs. Mikäli kookosmaitosi ei ole ihan kokkareisen kermaista ei lie syytä huoleen, sillä tämä aines tekeytyy todella tiiviiksi. Tästä tulisi koostumukseltaan täydellinen raakakakun kerros. Ehkä myöhemmin...

Nam.

 

Alkuperäinen resepti @ Vegan Magic

Tekijä
Kategoriat ,

← vanhemmat uudemmat →